fbpx

Spennandi tónleikar í Vestfold, Sandefjord og nágrenni.

Spennandi tónleikar í Sandefjord kirkju 12. mars, kl. 18.00.

Söngur, píanóleikur, dans og sögulegur fróðleikur 🌻

Við mælum með þessari hugljúfu stund ❤️

https://facebook.com/events/s/om-saga-og-sang-udad-og-dans/911605666706714/

Eftirfarandi texti er tekin úr Facebook viðburði tónleikanna:

Spennende og vakker konsert utenom det vanlige, med sang og dans, og norske og internasjonale kunstnere.

På denne konserten får vi oppleve tenoren Kolbeinn Jón Ketilsson, pianist Thormod Rønning Kvam, fiolinist Hjörleifur Valson, danser Sigurd Kirkerud Roness og Unnur Astrid Wilhelmsen som forteller.

Dette er en meget variert konsert, som byr på mange overraskelser. Her får du høre klassisk sang og klaver av ypperste klasse. Du får høre noen av de vakreste sangene til Edvard Grieg og den islandske komponisten Sigvaldi Kaldalóns. I tillegg får du oppleve moderne dans til nykomponert musikk, stemningsfullt fiolinspill, og en spennende historiefortelling om alt fra det kulturelle fellesskapet mellom Norge og Island til en omstridt udåd

…Så gjenstår spørsmålet: Hvem skrev Norges historie? Det vil du kanskje få et uventet svar på!

Kolbeinn Jón Ketilsson, tenor, har sunget noen av opera-litteraturens største roller på store, betydningsfulle scener i Norden, Nord-Amerika og Europa, bl.a. på Bayerische Staatsoper München, Opéra national de Paris, Wiener Volksoper, Teatro di San Carlo i Napoli, operaene i Genf, Marseille, Dresden, Brüssel, Lisboa, Helsinki og København. Han har sunget med berømte dirigenter som Antonio Pappano, Lorin Maazel og Zubin Mehta, og kjente regissører som Jonathan Miller, Carlos Saura og Bentein Baardson. Av viktige roller nevnes tittelpartiene i Don Carlo, Tristan og Isolde, og Lohengrin, og hovedrollene som Radames/AIDA, Alfredo/La Traviata, Don José/Carmen og Rodolfo/La Bohème, samt Enée i Les Troyens av H. Berlioz, som han også sang på Salzburger-festspilleneThormod Rønning Kvam, pianist, avla sin master og diplom ved Royal Academy of Music i London I 2019 med høyeste utmerkelser.

Som utøver er opptredener i Londons Wigmore Hall, Hovedscenen i Den Norske Opera & Ballett, Grünewaldsalen i Stockholm Konserthus, Harpa i Reykjavik og på Hardanger Musikkfest noen av høydepunktene fra de siste årene. Thormod er kunstnerisk leder for Aulaseriene i Universitetets aula og på Munch-destinasjonen Ramme i Hvitsten. Han har mottatt en rekke priser og anerkjennelser, som det anerkjente Dobloug-stipendet og den høythengende DipRam-utmerkelsen fra Royal Academy og Music i London.

Hjörleifur Valsson, fiolinist, studerte ved Østlandets Musikkonservatorium med Eivind Aadland som hovedlærer. Han fikk senere tsjekkisk statsstipend og studerte fiolin og kammermusikk i Praha i tre år med videre toårig studium ved Folkwang Hochschule i Essen, Tyskland. Hjörleifur har bl.a. samarbeidet med Mstislav Rostropovich, Shlomo Mintz og Gilles Apap, og har turnert i inn- og utland som solist og kammermusiker og opptrådt i TV og radio, teater og filmer og medvirket på en rekke CD-innspillinger. Han har bl.a. vært medlem av Islands Symfoniorkester og kunstnerisk leder for det Islandske Kammerorkester og medlem av Duo Landon med bl.a. kritikerrost CD-innspilling av 44 duoer for to fioliner av Béla Bartók. Hjörleifur er aktiv frilansmusiker og bor nå i Norge og underviser ved Bærum kulturskole.

Sigurd Kirkerud Roness, danser, har mer enn ti års profesjonell teatererfaring i roller som Macbeth, King Claudius i «Hamlet» og Otto Frank i danseforestillingen «Anne Frank, Words from the Shadows». Han er først og fremst en moderne danser, men har i tillegg bred erfaring innen ballett- og jazzdans. I 2015 fullførte Sigurd sin bachelor i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har siden jobbet i moderne dansekompanier i Spania og Polen, de siste fem årene som solist i imPerfect Dancers Company i Pisa, Italia, under kunstnerisk veiledning av Walter Matteini og Ina Broeckx. Han har opptrådt bl.a. på Festspielhaus Bregenz, operaen i Sotsji, Russland, Den Israelske Operaen i Tel-Aviv, og DNO&B. I dag jobber Sigurd som frilans dansekunstner med base i Oslo.

Unnur Astrid Wilhelmsen, sopran, med mag.art. fra Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien, har en lang karriere bak seg som opera- og konsertsanger. Hun er født og oppvokst i Drammen, og har nå vendt tilbake til hjembyen etter 25 år som sanger med virke i de fleste europeiske land, med hovedvekt på Italia, Østerrike og Tyskland, men også Canada, Tyrkia, India og Nepal for å nevne noen. I dag medvirker hun som organisator, oversetter av de islandske diktene, og som forteller.